vrijdag 1 november 2013

Seniorendag Lief en Leed

Donderdag 24 oktober hebben we speciaal voor senioren uit de wijk een gezellige dag georganiseerd.

De inloop was rond half elf, iedereen kwam lekker op zijn gemak binnen wandelen en werd er koffie geserveerd met wat lekkers. De ochtend hebben we lekker met elkaar gebabbeld, nieuwe bewoners hebben kennis gemaakt met elkaar en bleken bij nader inzien toch niet zo nieuw. Er werd over de veranderingen in de wijk gesproken maar vooral ook hoe het vroeger was. Of het vroeger nou allemaal echt zoveel beter was, was de vraag.






 

Tijdens de koffie heeft Elizabeth alle bezoekers op de hoogte gebracht van ons heuglijke nieuws, het winnen van de Parel van Kralingen. Vol trots liet zij de ingelijste parel zien en vertelde over de prijs die daaraan verbonden was. Men was blij verrast en we mochten dan ook de nodige felicitaties in ontvangst nemen.
 

Het was erg gezellig en al snel was het tijd om lekker te lunchen. We hadden een grote pan kippensoep waarvan de inhoud al snel slonk, want de soep werd goed ontvangen. Ook de belegde broodjes gingen er in als koek. Wat is het toch leuk om mensen te verwennen.



 
Na de lunch zijn we met de senioren een mezenpot gaan maken. erst moesten de bloempotten wit worden geschilderd waarna ze met serveren werden gedecoreerd. Iedereen mocht een servet uitkiezen met het patroon dat zij wilde gebruiken en dat was nog een hele toer. Zeker als je veel van de motieven leuk vindt is het moeilijk om een keuze te maken. Uiteindelijk kon iedereen aan de gang met het uitknippen van de motieven.  

 
 
 

 
 
 
 
Dit zijn een deel van de motieven van de mezenpotten te zien.
Dat hebben ze heel leuk gedaan, ze zijn allemaal anders.
 
 
 

 
 

 

Hier zijn de mezenpotten helemaal klaar, motief, touw en de mezenbol.
 




Borreltijd.
De advocaatjes met slagroom waren erg gewild bij de dames.
De heren waren meer gecharmeerd van een portje.
Nou ja, een portje? Was er nog iets over dan van de fles???????
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten