donderdag 31 oktober 2013

Bierproeverij was een succes

Afgelopen donderdag hadden Lois en De Kraal gezamenlijk een bierproeverij georganiseerd.
Er was veel animo voor de proeverij en het gevolg was dan ook dat het razend druk was.

Lois de bierexpert

Het was een erg interessante avond. Lois is met recht de bierexpert, wat kan hij veel over bieren vertellen. Hij had deze avond 6 verschillende Belgische biersoorten bij zich welke in een bepaalde volgorde werden gepresenteerd. Lois begon bij de lichtste biersoort en vertelde heel geanimeerd honderd uit. Als lid van de blauwe knoop zou ik door zijn verhalen over bier spontaan de neiging krijgen om ook bier te gaan drinken.
Zou als ik al aangaf had Lois bij ieder biertje zo zijn verhaal en gaf ons dan een seintje wanneer wij dat bijzondere biertje dan konden schenken en uitserveren. Er werd gedronken, aandachtig geluisterd en vooral ook gelachen, want humor speelt in zijn verhalen een belangrijke rol.

Lois was zo deskundig en geanimeerd aan het vertellen dat ook wij, de barista's, aan zijn lippen hingen en soms geen erg hadden in zijn aanwijzingen tot het schenken van de biertjes. Dat was best grappig, hij had de zaal en ons in zijn greep. Zo nu en dan vertelde hij een leuke anekdote, waardoor de gasten weer de kans kregen om vragen te stellen. Er was een hele fijne sfeer. Naar ik begreep waren het best heftige biertjes (hoog alcohol percentage) en vond het dan ook niet vreemd dat het, naar mate de avond vorderde, wel erg los en gezellig werd.


Hier blijkt dus wel hoe grappig onze Lois kan zijn. Want vol overtuiging maakte hij ons en Eeuwke (van de ster) deelgenoot van zijn politieke overtuiging. Als dat toch eens een partij zou zijn!!!!




Kortom het was een super leerzame, drinkzame en gezellige avond.
Bedankt Lois, voor je expertise en de fijne avond.
Zeker voor herhaling vatbaar.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten