maandag 16 januari 2017

Nieuwjaars High Tea

High Tea
Zondag 15 januari 2017
 
 
 
Gisteren met buurtbewoners een bijzondere leuke middag gehad waar we samen heerlijk genoten hebben van elkaars gezelschap en niet minder belangrijk van de High Tea.
 
Zaterdag was een drukke dag met betrekking tot alle voorbereidingen, taarten bakken, spreads voor de sandwiches maken. 's-Avonds werd de woonkamer ontruimt en opnieuw inrichten met grote tafels voor de gasten. Ik ben dan ook altijd heel blij en dankbaar met de hulp van Michiel, die altijd voor ons klaar staat..
 
De inrichting was weer heel gezellig, al zeg ik het zelf, we hadden 2 lange tafels in de woonkamer geplaatst en gedekt met mooie rode tafellakens en boerenbont kleedjes. Vervolgens 3 soorten serviesgoed gebruikt, dat noemen ze tegenwoordig brocante,  het stond toch heel leuk bij elkaar. Ja, als je zo'n 17 gasten hebt moet je een beetje inproviseren en dat is aardig gelukt. Met naamkaartjes iedereen een plaatsje gegeven en om ervoor te zorgen dat er een geméleerde setting was.

Zondagochtend vroeg op en snel aan de slag om verse scones te bakken, de sandwiches en het schuimgebak te maken. Gelukkig om 7.30 al aan de slag gegaan en waren net klaar toen de eerste gasten arriveerden. Rond 12.30 was zat iedereen op zijn plekje en kon ik uitleggen wat voor lekkers er allemaal op tafel stond.

Sandwiches
* Zalm met dille spread
* Gerookte Kip met kerrie spread
* Wortel met gember spread

Scones
* Plain scones
* Kaas scones

Muffins
* Rozijnen muffins
* Citroen muffins

Taart en shortbread
* Chocolade caramel shortbread
* Lemon tart
* Meringue taart met slagroom aardbeien en chocolade

Het was een gezellige boel en al snel werd er heerlijk gesnoept van al dat lekkers, terwijl er druk met elkaar werd gesproken. Er werden grapjes gemaakt, hard gelachen en diepgaande gesprekken gevoerd. Ook was er de gelegenheid om zo nu en dan even van plaats te verwisselen om ook met anderen een gesprek te voeren. Er was een gezellige en gemoedelijke sfeer terwijl de thee en koffie rijkelijk vloeide en de etagere's steeds werden bijgevuld. Het was een bijzonder gezellige middag die pas laat in de middag werd afgesloten en zeker voor herhaling vatbaar is.

Sfeerimpressie.

 






 






 
 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten