zaterdag 20 december 2014

Elizabeth onderscheiding met de Boezemvriend

Tijdens de eindejaarsreceptie van 19 december j.l. werden er aan het eind van de avond twee belangrijke en bijzondere vrouwen die Kralingen-Crooswijk rijk zijn, onderscheiden met de Boezemvriend. 


De Boezemvriend is de hoogste deelgemeentelijke onderscheiding.

De naam van deze hoogste deelgemeentelijke onderscheiding symboliseert de inzet, het vertrouwen, de geliefdheid en de vriendschap van de onderscheiden persoon met de samenleving in de deelgemeente. Ook komt de naam erin terug van het water de Boezem, dat als een groen lint de deelgemeente vormt.

U zult denken, "wie zijn deze bijzondere dames dan"?


Elizabeth Dumee (1939)

Elizabeth, geboren en getogen Kralingenaar,  is ruim 45 jaar vrijwillig actief in Kralingen en viert dit jaar haar Jubileum. Ook bij ATV Terbregge heeft zij, samen met haar man Jaap Veer, 25 woelige vrijwilligersjaren geïnvesteerd om dit complex weer op de kaart te zetten.
 
Zij is meer dan 2 decennia actief in Kralingen-West waar zij vele projecten heeft opgezet en uitgevoerd. Hierbij een kleine impressie van haar werkzaaheden:
* Paas-, Oogst- en Kerstfeest op de Vlietlaan.  
* Activiteiten voor vereenzaamde senioren
* Kunst tegen verpaupering
* Strijd tegen verpaupering van Middelpunt,
* Verbetering sociale cohesie Kralingen-West,               
* Seizoens etalages Goudse Rijweg AH
* Kinder Wijk Restaurant
 
Daarnaast is zij oprichtster van St. Bewonersgroep Kralingen-West en Buurthuis "De Kraal", waarvoor zij, met haar tomeloze energie, nog dagelijks activiteiten uitvoert en projecten opzet.
 

en

Ella Ter Kuile (1931)
Ella (1931) was zestien jaar lid van de Rotterdamse gemeenteraad voor de VVD-fractie en een aantal jaren voorzitter van die fractie. Ze bekleedde diverse bestuursfuncties, onder meer bij het Kinderhuis in Rotterdam, Opzoomer Mee en het Rotterdams Wijktheater. Thans is ze lid van de Raad van advies van de Pendrecht Universiteit, van de Seniorenraad Rotterdam en directeur van een Landgoed bv. en 8 jaar lid van het bestuur van Natuurmonumenten.





Mijns inziens, en wellicht ben ik bevooroordeeld, zijn deze twee bijzonder dames goede vertegenwoordigers en dragers van de Boezemvriend. Deze kranige, no nonsens, dames strijden nog dagelijks, onverschrokken en met tomeloze energie, voor hun idealen en werken hard om deze te realiseren.  Chapeau dames, dank voor alles wat jullie voor ons doen en hebben gedaan.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten