woensdag 25 december 2013

Kerstdiner, vrijdag 20 december 2013



Terwijl onze kok Wendel, beneden in de keuken, het kerstdiner aan het voorbereiden was, waren Tonie, Elizabeth en ik boven de tafels aan het dekken voor het kerstdiner.
Mooi wit linnen op de tafels, brocante stijl borden en bestek, champagne glazen en de kerststukjes mochten natuurlijk ook niet ontbreken. Het was een lust voor het oog, alles zo in kerststijl.
 






Lekker sfeervol met al die guirlandes en al die lichtjes.
Alles stond klaar en het feest kon wat ons betreft beginnen.

 
Rond half zes kwamen de eerste gasten al binnen druppelen en
voor dat we het  wisten was iedereen aanwezig.
De kurken konden van de flessen en al snel werd er lekker gepimpeld.
Het eetfestijn kon beginnen.

 
 
Als voorafje kregen we een heerlijk pasteitje van kalfsvlees.
Lekker hoor, het eet zo makkelijk weg en het smaakte naar meer.
Ja, wat doe je dan? Zou er nog een beetje zijn?
Nee, geen grote ogen, het was immer pas het voorafje.
  
 


Tussendoor vloeide de bubbles rijkelijk en werd er zichtbaar genoten van het heerlijke eten.
Wat mogen we ons toch gelukkig prijzen met een kok in ons middel.
 


 Ook de dames van Hoppesteijn hadden het erg naar hun zin.
En hoewel zij genoten van alle verwennerijen en aandacht, hoorden we
van tijd tot tijd een zucht. "Het is zo lekker, ik kan niet meer, neem toch
nog een paar hapjes". Lekkere oude tutten, laat je maar verwennen hoor!!!
 
 Het nagerecht bestond uit ijs met slagroom en nootjes.
 Wendel bedankt voor het heerlijke kerstdiner.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten