dinsdag 2 juli 2013

De havenloods "Een flink staaltje burgerkracht"

buurthuis de kraal officieel geopend

02 juli 2013 | Deelgemeente Kralingen-Crooswijk | nieuwsbericht
Een flink staaltje burgerkracht

Pameijer overhandigt de sleutel tot het buurthuis aan Bewonersgroep Kralingen West.
Pameijer overhandigt de sleutel tot het buurthuis aan Bewonersgroep Kralingen-West

Stichting Bewonersgroep Kralingen-West houdt zich sinds 2007 bezig met diverse activiteiten ter versterking van sociale samenhang en ontmoeting tussen verschillende doelgroepen en culturen in Kralingen West.

Het sluiten van de wijkaccommodatie aan de Weteringstraat was voor de bewonersgroep reden om de mogelijkheden voor een eigen buurthuis te bekijken. Het pand aan de Vlietlaan stond al ruim een jaar leeg toen Elizabeth Dumee en Diana Veer de stoute schoenen aantrokken. “We hebben Pameijer gebeld en gevraagd of wij het pand mochten gebruiken voor de oprichting van een buurthuis. Na overleg met de directie kregen wij te horen dat we kosteloos gebruik mochten gaan maken van het gebouw. Helemaal super natuurlijk! Daarna zijn we direct aan de slag gegaan met verven en het bij elkaar scharrelen van een inrichting. Zonder de hulp van Pameijer, de deelgemeente en ondernemers uit de wijk hadden we dit nooit voor elkaar kunnen krijgen.”

Het buurthuis is sinds 1 juni al open, maar de officiĆ«le opening door portefeuillehouder Paulette Verbist vond zaterdag 29 juni plaats. Onder het genot van een hapje en drankje kon de hele buurt genieten van leuke muziek, demonstraties en kinderactiviteiten. Paulette Verbist is enthousiast over De Kraal: “De dames laten een flink staaltje burgerkracht zien. Hun volharding in de zoektocht naar een onderkomen voor de bewonersgroep en het inzetten van hun netwerk heeft in een schitterend wijkontmoetingspunt geresulteerd.”

Initiatiefnemers Elizabeth Dumee en Diana Veer: “Het buurthuis is voor de wijk en moet door de wijk gedragen worden. We nodigen buurtbewoners dan ook van harte uit om met hun initiatieven te komen zodat zij deze in het buurtcentrum kunnen realiseren. Daarnaast zijn we nog met smart op zoek naar vrijwilligers die een handje mee kunnen helpen. Ook clubs die een ruimte zoeken zijn in De Kraal van harte welkom.”

Buurtbewoners kunnen dagelijks terecht in De Kraal. Voor de activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. Activiteiten zijn er voor jong en oud; koffie-inloop, kaartavond, creamiddag, kinderbingo, kunstatelier voor kinderen en zelfs massages en meditatie. Kijk voor een volledig overzicht van de activiteiten op de website van De Kraal: www.buurthuisdekraal.blogspot.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten